Odobrene subvencije za privatne vrtiće za još 565 dece

14:11:00 09.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Sufinansiranje boravka u privatnim predškolskim ustanovama odobreno je za još 565 dece za period septembar-decembar 2017. godine, odlučeno je na današnjoj sednici Gradskog veća.

Odobrene subvencije za privatne vrtiće za još 565 dece

Naime, od 1. avgusta do 12. oktobra podneto je 2.465 zahteva subvencije za privatne vrtiće, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bio je raspoređen novac za ostvarivanje tog prava za najviše 1900 dece.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da su, u cilju obezbeđivanja podrške za što više porodica, stvoreni finansijski uslovi da svi primljeni zahtevi budu realizovani.

- Gradsko veće Novog Sada je na današnjoj sednici donelo odluku da sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima, tako da ćemo u te svrhe izdvojiti još oko 70 miliona dinara, pa da u narednoj godini sufinansiramo boravak za oko 2500 dece. To smo postigli zahvaljujući uštedama i odgovornom trošenju budžetskih sredstava Grada Novog Sada, na šta smo ponosni – rekao je Vučević.

Grad Novi Sad je prvi u Srbiji doneo odluku da, zbog ograničenih kapaciteta Predškolske ustanove čiji je osnivač, sufinansira boravak najmlađih Novosađana i u privatnim vrtićima. Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu, za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?