Održan još jedan protest protiv režima u Novom Sadu

20:11:00 01.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Predstavnici Saveza za Srbiju završili su današnji protet lepljenjem plakata „Telepska dolina – kriminal“ i „Bojkot #1od5miliona“ na Gradskoj kući u Novom Sadu.

Održan još jedan protest protiv režima u Novom Sadu

foto: Twitter @bora_novakovic



Večeras je repriziran protest sa kojeg je pružena podrška radniku fabrike „Krušik“ Aleksandru Obradoviću, koji je održan u ponedeljak u Valjevu. Novosadski pečat tome je dat plakatima koji su imali lokalnu temu - sumnjivi poslovi savetnika gradonačelnika na koje već nekoliko dana ukazuje predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta govorio je Obradovićev branilac advokat Vladimir Gajić, član Glavnog odbora Demokratske stranke i nekadašnji istaknuti član „Otpora“ Srđan Milivojević i inicijator „Nove solidarnosti“ Branislav Grubački - Guta.

Održan još jedan protest protiv režima u Novom Sadu

foto: Twitter @RadojevGoran



- U svakoj prilici ističem da nije osumnjičeni, nije pritvorenik, da nije lice protiv koga se vodi krivični postupak, nego da je on pre svega junak našeg vremena. Čovek koji nam pokazuje šta znači biti hrabar građanin. U ovom momentu, on je zarobljenik režima Aleksandra Vučića. Njegova sudbina ne zavisi od pravne procedure, nego samo od građana, slobodnih medija, pritiska koji ne sme da stane dok ga potpuno ne oslobodimo. Kada se setimo šta se sve dešavalo, treba da budemo postiđeni na šta smo sve zaboravili, na sedam ljudi u helikopteru koji su galve izgubili, jer je neko hteo da takvu situaciju iskoristi za svoju političku promociju i to ne smemo više da dozvolimo - naveo je Gajić.

Advokat Aleksandra Obradovića je dodao i da je njegov klijent otvorio pandorinu kutiju, jer se svakodnevno javljaju novi uzbunjivači, iz drugih gradova, koji žele da otkriju šta se dešava u preduzeću ili javnoj ustanovi gde su zaposleni.

Novaković je u kratkom govoru podsetio da je proteklih dana iznosio podatke, koje je dobio od neimenovanog uzbunjivača iz Gradske kuće o poslovima koje ima savetnik gradonačelnika Slobodan Milić i njegova supruga Biljana, preko nekoliko firmi, dodajući da je sa svim tim upoznat i gradonačelnik Miloš Vučević.

- To nije najveći kriminal, to je bila njihova vežba za veći kriminal - izjavio je Novaković.

Održan još jedan protest protiv režima u Novom Sadu

foto: Twitter @bora_novakovic




Posle šetnje od Pozorišnog trga do Gradske kuće, Novaković i više desetina protestanata su po ulazu Gradske kuće i okolnom asfaltu izlepili veći broj nalepnica sa porukom „Telepska dolina – kriminal“ i „Bojkot #1od5miliona“. Nakon toga je upaljeno i nekoliko baklji.

Novi protest opozicije je najavljen za sledeći petak u 18 časova na Pozorišnom trgu.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?