Održan protest "1 od 5 miliona", građanima poručeno da istraju u borbi

10:05:00 18.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Šesnaesti protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, održan je sinoć na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, a ponovo je organizovana i šetnja do Trga republike.

Održan protest "1 od 5 miliona", građanima poručeno da istraju u borbifoto: https://www.facebook.com/stopkrvavimkosuljamans/

Okupljenim građanima su se obratili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać.

Zelenović je uptao Novosađane mogu li da zamisle da sami odlučuju kako će se trošiti novac od poreza.

- U mom Šapcu, 100.000 građana sami odlučuju o tome. Ko se plaši da čuje šta je narodna volja i šta su potrebe naroda? Dokle da živimo ovako ljudi? Dokle da živimo poniženi, bez ikakve prilike da kažemo nešto? Zar je moguće da ćemo ostati poslednji u Evropi gde se nisu desile promene, zar ćemo biti najgora država u Evropi po korupciji i sa najnižim ekonomskim rastom - kazao je Zelenović i pozvao Novosađane da istraju u borbi.

Bastać je naveo da se "ovim režimskim vaškama samo imena razlikuju, a potpuno su isti".

- Nema razlike između Jutke, Babića, Simonovića, Maloga, Vesića, Vučevića i drugih. Sve je to ista naprednjačka bagra i svi oni varaju, lažu i kradu i njih ne zanimaju građani, nego njihove kombinacije - naveo je predsednik beogrdske opštine Stari grad.

Kako je prošlo četiri meseca od prvog protesta organizatori su podsetili šta se sve dešavalo poslednjih meseci.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?