Održan protest protiv izgradnje crkve u blizini Štranda

15:03:00 04.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Građani Novog Sada održali su juče protest kako bi se usprotivili nameri gradskih vlasti da se izgradi verski objekat Srpske pravoslavne crkve (SPC) u blizini Štranda.

Održan protest protiv izgradnje crkve u blizini Štranda

foto: Bravo/Fejsbuk

Na protest, na mestu gde je najavljena izgradnja crkve, pozvali su nezavisni članovi Saveta Mesne zajednice Liman. Oni su naveli da se protive izgradnji crkve na zelenoj površini, koja se koristi kao odmorište i dodali da izgradnja crkve nadomak stambenih zgrada „deluje naročito bezobzirno prema stanarima koji žive u blizini“. Naveli su i da gradska vlast ne može da gradi crkvu bez konsultovanja građana koji tu žive.

- Svi planovi, projekti pa i sami odbornici u Skupštini grada plaćeni su novcem građana i mi moramo da znamo kako se i na šta naš novac troši - kazali su predstavnici Mesne zajednice Liman.

Najavili su za 10. mart održavanje zbora građana te mesne zajednice, na kojem će stanovnici Limana moći da se izjasne o ideji izgradnje crkve kod Štranda. Pozvane su okolne mesne zajednice da se oglase o ovom pitanju i iskažu svoj stav.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 997.7 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?