Održan protest protiv nasilja nad prirodom, polomljene grane ostavljene ispred SNS-a

08:07:00 29.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Stotinak Novosađana učestvovalo je na jučerašnjem protestnom skupu „Novi Sad protiv nasilja“ sa kojeg su poslali poruku da se naprednjačka vlast u Novom Sadu prema građanima ophodi na jednako loš način kao prema prirodi.

Održan protest protiv nasilja nad prirodom, polomljene grane ostavljene ispred SNS-a


Iako je bilo planirano da protest počne kod jezerceta u Dunavskom parku, građani su se okupili ispred ulaza u park, jer je on još uvek zatvoren nakon nevremena koje je pogodilo Novi Sad.

Građani su u parku pokupili polomljene grane, nakon čega su se uputili u protestnu šetnju do ulice Modene, odnosno do srušenog stabla koprivića starog više od 150 godina. Polomljene grane su ostavili ispred ulaza prostorija Srpske napredne stranke.

Održan protest protiv nasilja nad prirodom, polomljene grane ostavljene ispred SNS-a


Građani su tokom protesta nosili maketu drveta koprivića na kojoj su bile ispisane ekološke parole i nazivi pojedinih ekoloških afera.

Protestnim skupom organizatori su želeli da naglase da je stradao još jedan od simbola grada Novog Sada „usled nesposobnosti, bezobzirnosti i halapljivosti naprednjackih vlasti“.

Organizatori protesta u Novom Sadu su Stranka slobode i pravde, Srbija centar – SRCE, GP Bravo, Most solidarnosti, Nova – Da se struka pita, Narodna stranka, Zajedno, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, OSA i Zeleno – levi front.

foto: Bravo Novi Sad / Fesjbuk


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
23°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1014.2 mb
Vetar: 11 m/s, ESE
Sre 13° - 25° Jak vetar
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?