Održana konferencija „Partnerstvo za zeleni Novi Sad“

20:12:00 06.12.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Konferencija „Partnerstvo za zeleni Novi Sad", čiji je cilj da se unapredi razvoj politika iz oblasti zaštite životne sredine uspostavljanjem "Zelene stolice", održana je danas u Skupštini Grada Novog Sada.

Održana konferencija „Partnerstvo za zeleni Novi Sad“

Foto: Skupština grada Novog Sada


Kroz formiranje radne grupe čiji će predstavnici učestvovati u radu "Zelene stolice", uspostaviće se kontinuirana saradnja između organa vlasti Grada Novog Sada i ekoloških organizacija, a radi kreiranja lokalnih politika usmerenih ka održivom razvoju kroz ekonomski napredak, vodeći računa o zdravom životnom okruženju.

U prethodnih sedam godina, prema podacima "Gradskog zelenila", zasađeno je više od 23 hiljade stabala, a uklonjeno manje od tri hiljade.

Uvođenjem "Zelene stolice" Grad Novi Sad čini iskorak u cilju realizacije mera koje su usvojene u "Deklaraciji o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini", koju je Skupština APV usvojila u maju ove godine.

Konferenciju je organizaovao Grad Novi Sad uz podršku Misije OEBS u Srbiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?