Održana prezentacija vojnog poziva

19:02:00 06.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prezentacija vojnog poziv održana je danas učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn". Prezentacija je održana u sklopu priprema za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA u školskoj 2017/2018. godini.

Održana prezentacija vojnog poziva

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, poručio je učenicima da je vojni poziv, još od vremena Cezara, častan poziv, kao i da je to poziv koji je potreban ovoj državi.

– Iskreno verujem da će najbolji da se odluče za vojni poziv i da će uspeti da prođu visok nivo selekcije koje zahtevaju vojno-obrazovane institucije – kazao je Jelušić i poručio učenicima da dobro razmisle pre odabira profesije.

Tokom prezentacije vojnog poziva učenicima su se obratili predavači sa vojno-obrazovanih institucija, kao i novosadski učenici i kadeti, koji već pohađaju vojne škole.

Potpukovnik Uroš Domazet rekao je da je konkurs ove godine otvoren za 100 učenika za Vojnu gimnaziju, 50 učenika za Srednju stručnu vojnu školu, 81 kadeta za Vojnu akademiju i 20 kadeta za Vojno-medicinsku akademiju.

– Svi kadeti i učenici su na budžetu Ministarstva odbrane, što podrazumeva smeštaj u internatu, besplatnu ishranu, uniformu, školski pribor, udžbenike i literaturu, sportsku opremu i mesečnu stipendiju u zavisnosti od godine studija i uspeha – objasnio je Domazet, dodajući da se nakon završetka školovanja dobija akreditovana diploma i siguran i stalan posao.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?