Održana promocija Kobasicijade u Novom Sadu

13:02:00 22.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Manifestacija „Turijska kobasicijada” biće održana od 28. februara do 1. marta u Turiji, a promocija manifestacije, okupila je, juče u Novom Sadu, veliki broj građana koji su imali prilike da po povoljnim cenama kupe sveže i pečene kobasice.

Održana promocija Kobasicijade u Novom Sadu

Slatku, ljutu, svežu ili sušenu, turijsku kobasicu posetioci mogu da kupe na metar, i sledećeg vikenda, u Turiji.

U subotu, 29. februara, manifestacija će biti svečano otvorena u podne iznošenjem najduže kobasice, koja će ove godine biti 2.030 metara. Osim toga, biće organizovano i takmičenje u brzom jedenju kobasica, a biraće se najteži čovek i posetilac iz mesta najudaljenijeg od Turije.

Za učešće na takmičenju u pravljenju kobasica prijave će se primati do četvrtka, 27. februara. Kotizacija po ekipi je 4.000 dinara, a svaka ekipa će dobiti četiri kilograma mesa i creva. Potrebno je da ekipe ponesu opremu za mlevenje i punjenje kobasica, kao i začine.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter, pa će 120 obroka biti donirano za Gerontološki centar na Novom naselju i za Udruženje distrofičara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 6 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?