Održano takmičenje vozača i mehaničara GSP - a

20:10:00 07.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Takmičenje vozača i mehaničara u poznavanju saobraćajnih propisa u veštini upravljanja vozilom održano je juče u krugu JGSP „Novi Sad“.

Održano takmičenje vozača i mehaničara GSP - a


Posle rešavanja testova, takmičari su svoje umeće pokazali na poligonu kroz mnoge discipline, od zaobilaženja prepreka, slalom vožnje unazad, zaustavljanja, parkiranja do atraktivne vežbe sa loptom. Kako to rade vozači GSP-a možete pogledati OVDE

Najveštiji je bio vozač Kristijan Brsanović, zatim Milan Došlov i Dragan Jurišić, a među mehaničarima najbolji je bio Pavle Nišević, a drugi i treći Vitomir Vasiljević i Slobodan Zarić.

- Svakog dana na ulice grada iz našeg preduzeća izlazi više od dvesta autobusa, kojim se godišnje prevezu milioni putnika. Njihova bezbednost, kao i bezbednost svih učesnika u saobraćaju, nama je uvek na prvom mestu. Zbog toga i ovim takmičenjem vozača i mehaničara želimo da pokažemo građanima koliko su naši vozači vešti i sposobni da savladavaju izazove sve gušćeg i zahtevnog saobraćaja u Novom Sadu - kaže direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić i podseća da su mnogobrojnim merama uspeli da se izbore sa trendom odlaska vozača u inostranstvo.

- Nemamo potrebu da angažujemo strane državljane, a u strukturi zaposlenih vozača ne moramo da imamo penzionisana lica. Nemamo ni zastoja u kvalitetnim obukama vozača, čak smo ih produžili na tri meseca, tokom kojih sprovodimo više kontrolnih mehanizama, od intervjua, psiho testova, test konzola, obuka u garaži i na kraju probne vožnje - rekao je direktor JGSP „Novi Sad“ i ponovio da prioritet bezbednost saobraćaja i putnika.

Predsednik Udruženja vozača i mehaničara JGSP „Novi Sad“ Petar Vranić istakao je da danas biti vozač nije nimalo lak posao.

- Sesti za volan autobusa u kojem se nalaze brojni putnici i izaći u gusti saobraćaj, zahteva mnogo veštine, strpljenja, odricanja. Znamo koliko je to odgovoran posao i zato mi je drago da možemo ovako da se okupimo, pokažemo naše veštine u jednoj lepoj atmosferi. Sa nama su i naše kolege mehaničari, koji su isto osnovna karika našeg preduzeća, oni brinu o bezbednosti i ispravnosti naših autobusa - naveo je predsednik Udruženja vozača i mehaničara JGSP „Novi Sad“ Petar Vranić.

U sklopu ovog događaja organizovana je i tribina o bezbednosti saobraćaja na kojoj su učestvovali i predstavnici saobraćajne policije i Grada.


Goto: JGSP "Novi Sad"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
25°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 5 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?