Ognjen Stojanović i Marijana Čegar Lukić pobednici Novosadskog polumaratona

14:04:00 03.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Ognjen Stojanović i Marijana Čegar Lukić pobedili su danas na 23. Novosadskom polumaratonu. Drugo mesto u muškoj konkurenciji osvojio je Dario Ivanovski iz Makedonije, dok je treći na cilj stigao Miloš Dajović. Kod takmičarki, druga je bila Ksenija Bubnjević, a treća Aleksandra Marinkov.

Ognjen Stojanović i Marijana Čegar Lukić pobednici Novosadskog polumaratona

Na ovogodišnjem Novosadskom polumaratonu učestvovalo je više od 700 takmičara i takmičarki iz zemlje i inostranstva, a staza je išla od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana i Balzakovom ulicom.

Ognjen Stojanović i Marijana Čegar Lukić pobednici Novosadskog polumaratona

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac, otvarajući polumaraton, poručila je da je ovo jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom u gradu.

"Novosadski polumaraton i ove godine okupio je veliki broj učesnika i time ponovo dokazao da sport ne poznaje i ne priznaje granice, ni geografske, ni fizičke, ni starosne, ni rodne. Svaka sportska aktivnost najbolji je način da naučimo da trud i upornost, ali i pozitivan takmičarski duh predstavljaju osnovu razvoja ličnosti u svakom smislu te reči", kazala je Crnogorac.

Osim glavne trke, održan je i štafetni polumaraton, trka "Trči i uživaj", humanitarna šetnja, rekreativno trčanje, trčanje-šetnja srednjoškolaca, trčanje-šetnja osnovca, "Poletarac" i puzeća trka beba..


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?