Ograda visoka 4m deliće granicu Mađarske i Srbije

16:06:00 17.06.2015, Komentara: 0

Mađarska će duž granice sa Srbijom podići četiri metra visoku ogradu, kako bi sprečila priliv ilegalnih migranata u tu zemlju, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Sijarto je kazao da će ograda biti postavljena duž 175 kilometara granice i da je ministar unutrašnjih poslova dobio instrukcije da to pripremi do sledeće srede.

Ograda visoka 4m deliće granicu Mađarske i SrbijeIlustracija

- Imigracija je jedan od najvećih problema sa kojim se Evropska unija suočava danas. Članice Unije traže rešenje, ali Mađarska ne može više da čeka - rekao je mađarski ministar Peter Sijatro na konferenciji za novinare. On je naglasio da taj potez nije protivan međunarodnim obavezama, niti se njime krši neki međunarodni sporazum.

Od početka ove godine u Mađarsku je stiglo 54.000 imigranata, a očekuje se da će do kraja godine u tu zemlju doći i do 130.000. Početkom godine je došlo do porasta broja imigranata sa Kosova, ali većina imigranata koji sada dolaze su iz Sirije, Iraka i Avganistana.

Oni se u Beogradu mogu videti gotovo svuda oko autobuske i železničke stanice, a brojne kolone mingranata bile su uočljive i prethodnih dana duž Tise, kod Kanjiže, na šumskim i sporednim putevima u blizini granice sa Mađarskom.



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?