Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu ne oseća se krivim

10:05:00 11.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Miloš Marić (31) iz Petrovaradina, koji je osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti i ilegalno držanje oružja, na početku procesa kaže da se ne oseća krivim, a optužnicu osporava.

Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu ne oseća se krivim

Marić je okrivljen da je prošle godine nekoliko noći pucao na više kuća i automobila u naselju Bukovački do, gde stanuje. Na suđenju je rekao da će nastaviti da se brani ćutanjem, svestan činjenice da time otežava prikupljanje dokaza u postupku.

Veće, kojem predsedava sudija Branislava Debeljački, juče je odbilo predlog ukidanje više puta produžavanog pritvora, u kojem je optuženi 14 meseci, odnosno njegovu zamenu u meru zabrane napušanja stana uz elektronski nadzor.

Inače, posle pucnjava, u drugoj polovini marta prošle godine, osumnjičeni nije pružao otpor tokom hapšenja nakon sedmodnevne danonoćne potrage. Na meti misterioznih pucnjava našlo se pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju, u pucnjavi na kuću Borislava Maksića, korišćena je automatska puška. Pucano je na kuću u Ulici Tome Maretića 3, i na poslovni objekat s brojem 24 u istoj ulici. S tri metka je gađana i kuća Blagice Blažeski u Bukovačkom dolu 11. Gađana su i dva automobila "be-em-ve" i džip u Livadskoj ulici.

Policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronašla automatsku pušku, pištolj "tetejac", dve bombe, municiju različitog kalibra, detonatorsku kapislu i sporogoreći štapin.

Izvor: Dnevnik.rs



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?