Omiljena izletišta Novosađana spremna za prvomajski uranak

16:04:00 30.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Omiljena izletišta Novosađana spremna su da sutra dočekaju sve posetioce koji nameravaju da 1. maj, tradicionalno, proslave u prirodi.

Omiljena izletišta Novosađana spremna za prvomajski uranak

Foto: Gradsko zelenilo - Facebook



Kamenički park je, kako kažu u JKP „Gradsko zelenilo“, spreman za prvomajski uranak. Pokošena je trava, obezbeđeno je i uređeno 30 ložišta za potpalu vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća, kao i cisterna sa pijaćom vodom.

- Kamenički park je omiljena oaza građana Novog Sada, a posebno prilikom proslave 1. maja. Da bismo sačuvali ovaj parkovski biser, ova zelena pluća grada, molimo građane da uz uživanje i odmor posvete pažnju i očuvanju zelenih površina u parku – navode u JKP „Gradsko zelenilo“ i podsećaju posetioce da vatru za pripremu hrane lože samo u uređenim ložištima, da ne parkiraju svoja vozila na zelenim površinama, i da se potrude da smeće odlažu u korpe za otpadke.

Omiljena izletišta Novosađana spremna za prvomajski uranak


I brojna izletišta na Fruškoj gori su uređena. Najviše posetilaca očekuje se duž Grebenskog puta, na Iriškom vencu, Stražilovu, Brankovcu, Zmajevcu, Letenki, Lipovači, Testeri, Andrevlju, Širokim ledinama i drugim izletničkim lokalitetima. Urađen je tretman suzbijanja krpelja, popravljen je mobilijar, zamenjen dotrajali i postavljen novi, uređena je Trim staza i ostale pešačke staze, pokošene su travnate površine, a biće postavljeni i kontejneri za otpad na raskrsnicama.

Oni koji budu želeli da prvomajski praznik provedu na Fruškoj gori treba da izdvoje 300 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru, odnosno za naknadu za korišćenje zaštićenog područja. Prilikom naplate ulaska u zaštićeno područje uniformisani i vidno označeni zaposleni iz JP „Nacionalni park Fruška gora“ deliće kese za odlaganje smeća, pružati sve potrebne informacije, odgovarati na sva pitanja posetilaca i davati uputstva o pravilima ponašanja u zaštićenom području.

Omiljena izletišta Novosađana spremna za prvomajski uranak


Apeluje se na posetioce da budu odgovorni prema sebi i da se pridržavaju pravila ponašanja u prirodi, kao i da kese sa smećem odlože u kontejnere, ponesu sa sobom ili da ih ostave pored asfaltnog puta, radi lakšeg odnošenja smeća na deponije.

Loženje vatre je dozvoljeno, ali samo na mestima koja su za to označena, a veoma je važno da se vatra nakon upotrebe ložišta obavezno ugasi.

U saradnji sa nadležnim policijskim upravama i stanicama, kao i svim vatrogasnim brigadama, komunalnim i inspekcijskim službama sa područja Fruške gore, biće obezbeđeni svi uslovi za bezbednost posetilaca i nesmetano odvijanje saobraćaja i nadzor poštovanja pravila ponašanja u prirodi.

U JP „Nacionalni park Fruška gora“ ističu da će kontrola ponašanja posetilaca biti na maksimalnom nivou, a svaka neodgovornost će bizi prijavljena i kažnjena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?