On je student, programer ili čovek zver?

10:01:00 08.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Dvadestečetvorogodišnji programer Marko Reljić, treći „strongmen“ u državi, vuče kamion od devet tona, prevrće gume od 450 kilograma i nadmeće se u obaranju ruku.

On je student, programer ili čovek zver?

foto: Fejsbuk, privatna arhiva

Kako piše Blic, strongmen disciplinom bavi se tek nešto više od godinu dana ali je već uspeo da osvoji treće mesto na državnom prvenstvu u podizanju velikog tereta. Iako za računarom boravi više od deset sati dnevno programirajući i radeći na projektima u jednoj novosadskoj firmi, preti da postane najjači čovek u Srbiji.

- Prvi put sam nešto teško podigao sa 16 godina. Tada mi je to postalo veoma zanimljivo. Jako je dobar osećaj kada uspete da podignete nešto za šta mislite da ne biste nikada mogli – kaže Marko koji je još uvek i student Prirodno matematičkog fakulteta.

U slobodno vreme pored podizanja velikih težina, nadmeće se i u obaranju ruku. Nema sponzore niti vodi računa o ishrani, a najbitnije mu je da unosi dosta mesa, navodi ovaj list. Kako je ispričao za Blic, programira i prilikom dizanja tereta, jer, kako kaže, poenta je osmisliti rešenje za problem i to primeniti.

- Najbitnije je imati dobru tehniku, što smanjuje mogućnost za povrede. Najteže što sam povukao je kamion od devet tona. Najteži je početak, a kada pokrenem kamion ostalo je lako. Za pokretanje takvog tereta koristim svu svoju snagu koju posedujem, i uključujem čitavo telo. Kod tehnike za čučanj je važnije kako postavite kolena, koliko su vam leđa savijena, to da pogled ne sme biti ka dole i slično - objašnjava Marko.


Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?