Opačićev ubica pronađen mrtav u Češkoj

13:07:00 02.07.2015, Komentara: 0

Janoš Šnajder (35) zvani Pendula, za koga srpska policija sumnja da je ubio vođu Veterničkog klana Nenada Opačića (54) i njegovu suprugu Jasminu (47), pronađen je mrtav u Češkoj.

Naši istražni organi su već duže vreme tragali za njim, a sada je u MUP Srbije stigla potvrda da je pronađeno Šnajderovo beživotno telo. Operativci MUP-a zahtevaju hitnu identifikaciju tela, kako bi bili sigurni da je u pitanju baš on, a uskoro se očekuje i uzrok smrti.

Opačićev ubica pronađen mrtav u ČeškojIstraga ubistva Opačića, foto: Blic - R. Getel

Istraga ubistva Opačića, koje se dogodilo 28. februara ove godine, rađena je u najvećoj tajnosti. Šnajder je nekoliko dana nakon ubistva napustio Srbiju, a prema saznanjima pojedinih medija, naša policija je već duže vreme znala da se on krije na području Češke, ali je tek sada pronađen mrtav.

Prema nezvničnim informacijama, Janoš Šnajder je iza sebe imao više krivičnih dela, a nekoliko godina je proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i KP Zabela, gde je upoznao Opačića, s kojim je, navodno, imao korektan odnos.

- Upravo zbog tog njihovog poznanstva neki ljudi iz zatvora su krenuli da pripremaju Pendulu za ubistvo. To je trajalo mesecima, a detaljne instrukcije dobio je nekoliko dana pre likvidacije. Prema našim operativnim saznanjima, Opačićeva supruga nije trebalo da bude ubijena. Ipak, situacija se zakomplikovala i Šnajder joj je pucao u glavu - rekao je izvor "Novosti" iz MUP-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?