Opada broj obolelih od prehlada, grip B dominira

14:02:00 21.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Opada intezitet virusa gripa na tefritoriji Vojvodine. Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je, na osnovu registrovane stope incidencije oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija, registrovan srednji prag inteziteta aktivnosti virusa gripa u Vojvodini, a trend je opadajući.

Opada broj obolelih od prehlada, grip B dominira


Broj registrovanih obolelih od oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija je sličan prošlonedeljnom, a najviše vrednosti su registrovane kod predškolske i školske dece.

Kada je u pitanju grip, dominira učešće virusa gripa tipa B u odnosu na ostale tipove virusa influence u Vojvodini, saopštio je IZJZV. Laboratorijskim testiranjem, od dva populaciona uzorka, infekcija gripom B je potvrđena kod jednog. S druge strane, od 19 uzoraka pacijenata koji su na bolničkom lečenju, kod 12 je dokazana infekcija influence tipa B, a kod tri je dokazana infekcija gripa tipa A (H1N1).

Inače, virus tipa B izaziva manje epidemije, sporadične slučajeve, regionalne epidemije i daje blažu kliničku sliku - glavobolju, slabost, malaksalost, bolove u mišićima i visoku temperaturu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?