Opera za decu u petak kraj jezerceta u Dunavskom parku

09:09:00 16.09.2020, Komentara: 2

Novi Sad - Hor, orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta izvešće u petak, 18. septembra na livadici pored jezerceta u Dunavskom parku Mocartovu operu za decu - Čarobna frula.

Opera za decu u petak kraj jezerceta u Dunavskom parku


- Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta. Zato ovo nije klasično scensko izvođenje jer učestvuju pozorišni umetnici koji pevaju, pričaju, sviraju, diriguju i igraju bajku o princu koji je ostavio svoje kraljevstvo zbog potrage za ljubavlju - objašnjava direktor Opere Aleksandar Stankov.

Čarobna frula SNP-a je posebna još i zato što i publika učestvuje u predstavi, prepuštajući uživanju u operskim arijama i koreografijama koje izvode solisti i članovi Hora, u muzičkim bravurama našeg Orkestra, predvođeni maestrom Jevtićem, vrcavom humoru naratora, maštovitoj scenografiji, koji će dočarati ovu operu.

Opera će biti izvedena u dva termina, u 13 i 15 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Moma

, *.gprswap.mts.telekom.rs

Jeste li kako mogli staviti ranije. Dal ste vi normalni, petak u 3, em roditelji rade, em djeca po skolama/vrticiima. ovo je kao da zoves goste a Boga molos da ti ne dodju. Citava drzava nam je ovakav apsurd


Dora

, *.dynamic.sbb.rs

A termini da ne veruješ... tačno se vidi koliko je posvećeno deci. Ko je određivao termine nije razmišljao o deci a ni o roditeljima koji tu istu decu treba da dovedu na koncert.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 993.4 mb
Vetar: 3 m/s, WSW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?