Opet prepucavanje stranaka o limanskim garažama

19:12:00 02.12.2018, Komentara: 1

Novi Sad – Zbog planirane gradnje nekoliko višespratnih garaža na Limanima i preuređenja Limanskog parka, ali i problema zbog kojih su se u više navrata bunili građani, političke stranke danas su razmenile svoje stavove putem saopštenja.

Opet prepucavanje stranaka o limanskim garažama

foto: ilustracija



Savez za Srbiju (SzS), koji okuplja nekoliko opozicionih stranaka, optužio je gradsku vlast da sprovodi politiku divlje urbanizacije glavnog grada Vojvodine.

- Politika gradske vlasti u kojoj se svaka slobodna površina zaliva betonom i pretvara u građevinsko zemljište na kojem režimski tajkuni zidaju višespratnice, dostigla je svoj vrhunac. Pod sadašnjom upravom Novi Sad prestaje da bude grad po meri ljudi koji u njemu žive i pretvara se u pravi Eldorado za kapital sumnjivog porekla i investitore koji traže brzu i laku zaradu na štetu opšteg interesa – navedeno je u saopštenju za javnost SzS.

On ističu da će iskoristiti sve institucionalne mogućnosti kako bi sprečili usvajanje urbanističkog plana za područje Limana. Najavili su da će u četvrtak, 6. decembar u 19 sati održati tribinu u prostorijama Mesne zajednice „Boško Buha“, na Limanu 2.

S druge strane, Srpska napredna stranka smatra da je Savez za Srbiju protiv svakog projekta koji doprinosi boljitku života građana, jer žele da se vrate na vlast i dobiju privilegije koje su godinama koristili. Optužili su DS da je uništila Grbavicu i Novu Detelinaru a da je propustila da reši problem parkiranja u gradu.

Ostale stranke koje participiraju u vlasti nisu se oglašavale.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nadans

, *.dynamic.kdsinter.net

Ova banda na vlasti sistematski unistava grad !


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 996.9 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?