Optuženi za rušenje dela zgrade u Dositejevoj na sudu 16. septembra

19:08:00 06.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Osnovno javno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Novom Sadu optužni predlog protiv šest osoba koje su optužene za ugrožavanje bezbednosti i građenja bez građevinske dozvole u slučaju rušenja dela zgrade u Dositejevoj 11.

Optuženi za rušenje dela zgrade u Dositejevoj na sudu 16. septembra


Prošlo je skoro godinu dana otkad stanari zgrade u Dositejevoj 11 više ne žive u svojim domovima i otkad su postali praktično beskućnici u sopstvenom gradu. Prilikom kopanja temelja na susednoj parceli, 15. avgusta 2018, srušen je zid zgrade pored. Zid je srušen tako da su svi prolaznici mogli da vide sobe sada već bivših stanara. U međuvremenu, građani bez doma su, uz finansijsku pomoć Grada, uspeli da pronađu podstanarski smeštaj i sada se nalaze tamo. Oni su pokrenuli privatne sporove i ne žele nikakav dogovor da zaključuju sa preduzećem „Astra plan“, koje je bilo investitor na parceli pored njihovih domova.

Policija je u novembru podnela krivične prijave zbog ovog događaja, a Osnovno javno tužilaštvo je mesec dana kasnije podnelo optužnicu protiv šest osoba. Kako je za 021.rs rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, oni će se na optuženičkoj klupi naći 16. septembra, na glavnom pretresu, a terete se za teško delo protiv opšte sigurnosti i građenje bez građevinske dozvole.

Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?