Orezana stara stabla, a posađeni grab, jasen, lipa, ukrasna trešnja

14:12:00 04.12.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Tokom pripremnih radova u kvartu između Bulevara oslobođenja, Kralja Petra Prvog i ulica Novosadskog sajma i Branimira Ćosića, orezano je 366 stabala, uklonjeno 63, kao i 312 kvadratnih metara preraslog šiblja na ravnim površinama, a posađeno 129 sadnica lišćara i četinara.

Orezana stara stabla, a posađeni grab, jasen, lipa, ukrasna trešnja

Od posađenog drveća najzastupljeniji su piramidalni grab, likvidambar, piramidalni jasen, lipa i ukrasna trešnja. U JKP "Gradsko zelenilo" kažu da je oko svih zasađenih sadnica posut malč od borove kore, kako bi se sačuvala vlažnost zemljišta i sprečio rast korova.

"Živa ograda je obnovljena u dužini od devet metara, a posađena je i određena količina ukrasnog šiblja. Prilikom izbora vrsta projektanti su maksimalno vodili računa o tome da one budu otporne na gradske uslove, kao i da korenov sistem stabala ne ošteti podzemne instalacije", saopšteno je iz "Gradskog zelenila".

Orezana stara stabla, a posađeni grab, jasen, lipa, ukrasna trešnja

Takođe, travnjaci koji su vremenom u znatnoj meri oštećeni, rekonstruisani su na površini od oko 850 kvadratnih metara, a kako bi se novo zelenilo sačuvalo od nesavesnih vozača, postavljeno je 95 metalnih stubića visine jedan metar.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

NV

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Kada će nadlezni nešto da preduzmu da se uredi povrsina oko zgrade Bulevar oslobodjenja 28,naime posadili su stabla a unisten travnjak nisu ni takli a kamoli zastitili od obesnih vozaca koji su ga pretvorili u jednu blatnjavu povrsinu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?