Organska hrana i rukotvorine na Artecomarket-u

10:06:00 08.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Manifestacija Artecomarket biće održana u Katoličkoj porti od 10. do 14. juna, od 12 do 20 sati.

Organska hrana i rukotvorine na Artecomarket-u

Market će se sastojati iz nekoliko zona.

Art zona predstavlja mesto na kome umetnici izlažu svoje rukotvorine, i ona objedinjuje i ljude iz različitih krajeva Srbije. Ona zona pruža Novosađanima mogućnost da se upoznaju sa nekonvekcionalnim stvarima i predmetima, počev od garderobe i nakita, pa do unikatno izrađenih predmeta.

U delu Zona hrane predstaviće se organski proizvođači, male radionice hrane, a posetioci će moći da se upoznaju sa ukusima organske hrane jer će kuvarica kuvati ukusna i zdrava jela. Organizatori kažu da će događaj dodatno začiniti gostovanje Meksika na Marketu, koje će sugrađanima omogućiti degustaciju ukusnih meksičkih buritosa.

- Posetioci će takođe imati priliku i da prisustvuju intelektualnoj strani ovog događaja, ukoliko odvoje malo svog vremena za četiri zanimljive teme: Zdravlje stanovništva, Art, Urbani prostori i Urbana ekologija, a koje pod svojim okriljem objedinjuje Urbana zajednica - kažu organizatori.

Novosađani će na ovoj manifestaciji takođe čuti i o globalnom funkcionisanju projekta WWOOF, a i GreenTech koji će predstaviti radionicu „UpRecycling baštovani“, a moći će da saznaju i kako da naprave Wiking Bed - samonavodnjavajuće saksije.

U petak, 12. juna, od 18 časova biće održan set predavanja pod sloganom „Dobro za vas, dobro za vaše dete“, a nakon toga biće podeljen i izvestan broj organskih paketića.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?