Ostavite pušenje za pet dana

09:11:00 19.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nova grupa za odvikavanje od pušenja počinje s radom u ponedeljak, 21. novembra, od 18 sati u objektu Doma zdravlja u Rumenačkoj broj 102 (prizemlje).

Ostavite pušenje za pet dana

Program se sprovodi pet dana, besplatan je, a sa sobom je potrebno poneti zdravstvenu knjižicu.

U Savetovalištu za odvikavanje (SOP) od pušenja kažu da se program zasniva na primeni psihoterapijsko-edukativnog modela odvikavanja od pušenja.

"Iako se model odvikavanja temelji na radu u grupi, rad u SOP-u usmeren je prema svakom pojedincu, od spoznavanja motivacije pojedinca za prestanak pušenja, preko određivanja tipa pušača do analize dosadašnjih neuspeha i pronalaženja novih motiva. Pojedinačno se analiziraju prednosti prestanka pušenja, važnost pozitivnog razmišljanja i vizualizacija sebe kao nepušača", kažu u Domu zdravlja.

Oni dodaju da koliko će osoba biti uspešna u prestanku pušenja zavisi od njene motivacije za prestankom, o stepenu zavisnosti, kao i o podršci koju dobija dok prolazi kroz rad savetovališta za odvikavanje od pušenja.

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?