Ostavite pušenje za samo pet dana

13:02:00 21.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nova grupa za odvikavanje od pušenja, po metodu petodnevnog plana, počeće rad sutra, 22. februara, u 18 sati.

Ostavite pušenje za samo pet dana

Svi zainteresovani tada mogu doći u Centar za prevenciju, u Rumenačkoj 102, a pre toga se prijaviti telefonom pozivom brojeva 021/479-0668 i 064/80-88-120 ili slanjem mejla na cpznovisad@gmail.com.

Ovaj petodnevni program je besplatan.

Ostavite pušenje za samo pet dana

U Domu zdravlja apeluju da su brojni razlozi za ostavljanje pušenja. Napominju da se nakon samo 20 minuta normalizuje krvni pritisak, a posle svega 24 sata ugljen monoksid je eliminisan iz tela i iz pluća počinju da se izbacuju nečistoće.

"Nakon samo dva dana više nema nikotina u telu, čula ukusa i mirisa su u velikoj meri poboljšana. Cirkulacija se poboljšava i lakše se podnosi fizički napor između dve i 12 nedelja, a rizik od srčanog udara za pet godina pada na oko polovinu u odnosu na one koji puše", kažu u Domu zdravlja.

Oni još dodaju i da je nakon deset godina od oslobađanja od ove ružne navike rizik od karcinoma pluća za oko 50 odsto manji nego kod pušača, a rizik od srčanog udara je na nivou kao kod osoba koje nikada nisu pušile.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.2 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?