Otakazana Noć muzeja planirana za 5. septembar

13:08:00 10.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, otkazan je program 17. Noći muzeja, čije je održavanje bilo planirano za 5. septembar.

Otakazana Noć muzeja planirana za 5. septembar


- Odgovornost organizatora je velika, stoga smo odlučili da izbegnemo situacije, koje bi posetioce Noći muzeja dovele u bilo kakav rizik - navodi se u saopštenju organizatora i dodaje da će o novom terminu održavanja javnost biti blagovremeno obaveštena.

Manifestacija je prvo trebala da bude održana 16. maja, ali je odložena zbog epidemije koronavirusa za 5. septembar.

Podsetimo, treća majska subota prethodnih godina bila je rezervisana za najbolji provod u muzejima jer Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je i Novi Sad.

Ideja da se muzeji i galerije posete u neuobičajeno vreme i predstave na drugačiji i zabavniji način, rođena je 1997. u Berlinu i od tada se ovaj novi koncept promocije kulture proširio na 120 gradova širom sveta. U Srbiji, prva Noć muzeja održana je u Beogradu 2005, a u Novom Sadu 2007. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?