Otvara se svratište za seksualne radnice

13:03:00 16.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novo svaratište za seksualne radnice biće otvoreno do kraja aprila u blizini Kaćke petlje, jer je prethodno svratište zatvoreno pre godinu i po dana.

Otvara se svratište za seksualne radnice

U gradu ima više do 400 seksualnih radnica, prosečne starosti od 18 do 29 godina, ali među njima ima i maloletnica. Svratište će raditi osam sati dnevno, i u njemu će ove žene moći da se okupaju, operu veš, pripreme hranu, dobiju lekarski pregled i kondome.

Nebojša Đurasović, predsednik udruženja "Prevent", rekao je da, za razliku od prethodnog svratišta, lokacija novog neće biti tajna.

"Seksualne radnice će imati priliku da razgovaraju sa socijalnim radnicima, da se savetuju sa psihologom, te da im se pruži socijalna pomoć. Takođe, zadržaćemo terenski rad koji sprovodimo punih osam godina", rekao je Đurasović.

Udruženje "Prevent" je raspisalo konkurs za nove volontere, koji će biti voditelji radionica namenjenih seksualnim radnicama. Oni mogu da se prijave popunjavanjem formulara, na zvaničnom sajtu udruženja "Prevent".

Ilustracija: David Sifry / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?