Otvara se za saobraćaj Temerinska ulica

13:02:00 26.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Danas u 15 časova biće pušten drumski saobraćaj u Temerinskoj ulici, najavili su iz ''Infrastruktura železnice Srbije a.d.'', a iz GSP-a poručuju da će od 17 časova autobusi na linijama 5, 5N, 21, 22, 23, 24 i 30 saobraćati redovnim trasama kroz Temerinsku.

Otvara se za saobraćaj Temerinska ulica


Režim saobraćaja uspostavlja se nakon što su završeni planirani radovi predviđeni drugom fazom izgradnje nadvožnjaka pruge Beograd – Stara Pazova – Subotica – državna granica, koji se nalazi iznad državnog puta IB-21.

Na nadvožnjaku dugom 35 metara odvijaće se ubuduće železnički saobraćaj na tri koloseka, od kojih će dva biti namenjena za vozove na pruzi za velike brzine, dok će preostali, kao i do sada, biti korišćen kao industrijski kolosek za potrebe luke u Novom Sadu.

Pripremni radovi u Temerinskoj ulici počeli su krajem aprila 2020, u vreme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa i nisu prekidani, dok je drumski saobraćaj u prekidu od letos.

Otvara se za saobraćaj Temerinska ulica


Uskoro se očekuje i završetak izgradnje nadvožnjaka u Ulici Radoja Domanovića, gde su radovi počeli u oktobru 2020, a uporedo sa ovim radovima, završava se i izgradnja dva pothodnika u Ulici Đorđa Zličića i Karađorđevoj.

Otvara se za saobraćaj Temerinska ulica


Inače, i radovi na nadvožnjaku u Venizelisovoj ulici završeni su pre roka. Novi most je izrađen na mestu prethodno postojećeg na temelju od 12 šipova. Automobilski prolaz ima gabarit 15 metara po širini, a stari most je imao 11,4 metara, dok se vertikalni gabarit nije menjao. Drumski saobraćaj ispod nove rasponske konstrukcije pušten je 30. januara, a bilo je najavljeno da će biti pušten polovinom februara.

Otvara se za saobraćaj Temerinska ulica


Podsetimo, krajem prošle godine radovi na izgradnji brze pruge Beograd - Novi Sad su maksimalno intenzivirani kako bi ta linija do kraja godine bila završena. Završetkom te linije građani će iz Beograda do Novog Sada putovati samo tridesetak minuta i to najkvalitetnijim vozovima u Evropi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?