Otvaranje mini-eko parka "Među brezama"

12:12:00 25.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Generalna proba otvaranja mini – eko parka „Među brezama“ biće u nedelju i ponedeljak, 27. i 28. decembra, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, na prostoru festivala „Dobro došli na Naselje“.

Otvaranje mini-eko parka "Među brezama"

Organizatori kažu da je „Među brezama“ montažno – demontažni parkić, sa inicijativom da bude stalni, a sastoji se od mobilijara poput: ljuljaški, tribina i fotelja od paleta, kućica za ptice i mnogih drugih, i pretenduje da postane nova oaza na Novom Naselju, mesto okupljanja mladih i održavanja kulturnih i edukativnih sadržaja.

Otvaranje mini-eko parka "Među brezama"

U nedelju program počinje u 17 sati, tribinom o značaju recikliranja u pejzažnoj arhitekturi, a zatim se druženje nastavlja uz čajanku i muzičku podršku DJ Tomaša. U ponedeljak, program počinje u 13 sati, postavljanjem kuća za ptice, a od 17 sati nas očekuju dve tribine o gradskim pticama i ekološkim otiscima, kao i uz čajanku uz muzičku podršku DJ Rastka Zekića.

Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a u njegovu izgradnju i dizajn su se uključile razne partnerske organizacije poput: Zeleno rešenje, JCI Novi Sad, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Dva oraha, Picerija Alo, BeoČIB Čelarevo, Pozamanterije Pozamanterija Novo Naselje Mašnica-A i Srem Union, kao i Radionica Heklica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?