Otvoren jubilarni 15. Festival uličnih svirača

09:09:00 04.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Festival uličnih svirača, 15. po redu, na kome nastupa više od 150 umetnika iz više od 20 zemalja sveta, svečano je otvoren sinoć u Novom Sadu.

Otvoren jubilarni 15. Festival uličnih svirača

foto: ulicnisviraci.com/arhiva

Po običaju, ceremonija svečanog otvaranja Festivala započela je veselom muzičkom povorkom, u kojoj su bili učesnici Festivala predvođeni „BadaBimBum bendom” iz Italije, lokalnim performerima „Haos žongleri”, plesačima i bubnjarima Dragoljuba Ðuričića, a koja je u 20.30 krenula od Petrovaradinskog mosta ka Trgu slobode. Uz učesnike je i veliki broj Novosađana uživao u pravoj karnevalskoj atmosferi šetajući centralnim gradskim ulicama, sve do Trga slobode, gde je zabava nastavljena.

Otvoren jubilarni 15. Festival uličnih svirača

foto: Blic / Nenad Mihajlović

Ipak, glavni spektakl je bilo muzičko nadmetanje hrvatskog šok-rok benda „Let 3” i novosadskih pankera „Atheist rap”, koji su se, u okviru street musical clash festivalskog programa, takmičili u pevanju pesama suparničkog benda.

Prema rečima PR menadžera Festivala Mirjane Spremo, u naredna tri dana svoje umeće Novosađanima i njihovim gostima prikazaće ulični svirači iz svih država u regionu, ali i iz Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i SAD.

- Programi će se odvijati na 11 lokacija u gradu i na svakoj lokaciji ulaz je besplatan. Festivalska žurka će svakog dana trajanja sajma počinjati u 18 sati, a u petak i u subotu, trajaće do jedan sat iza ponoći - rekla je Spremo Tanjugu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1006.4 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Čet 12° - 21° Mogući pljuskovi
Pet 12° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?