Otvoren „Kosmetski kutak“ u centru Novog Sada

17:02:00 20.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su danas u Novom Sadu, kao i „Kosmetski kutak“ koji se nalazi u pasažu hotela „Vojvodina“, gde će biti predstavljani srpski proizvodi sa Kosova i Metohije. Štand srpskih privrednika sa Kosova i Metohije u objektu „Univerexporta“ i „Kosmetski kutak“ posetili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić i državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir. Tom prilikom potpisan je Ugovor o saradnji između Regionalne razvojne agencije Bačka i Regionalne razvojne agencije Kosova i Metohije.

Otvoren „Kosmetski kutak“ u centru Novog Sada

foto: Grad Novi Sad

Inače, Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde mogu da se kupe srpski proizvodi sa Kosova i Metohije, a ove nedelje trebalo bi da to bude omogućeno i u Beogradu, u okviru „Kosmetskog kutka“ u prodavnicama „Univereksporta“.

- Tri srpska proizvođača, od ukupno dvadesetak na Kosovu, naći će se na našem tržištu, u dve prodavnice u Beogradu, tri u Novom Sadu. Za sada krećemo skromno, s obzirom na to da je i proizvodnja na KiM skromna i da su uslovi zaista teški. Radi se o vinima iz Velike Hoče, iz Opštine Orahovac i sušenog voća iz Zubinog potoka – rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović

Otvoren „Kosmetski kutak“ u centru Novog Sada

foto: Grad Novi Sad

- Želimo da pokažemo da Srbi iz naše južne pokrajine znaju da rade i dobro i kvalitetno i ponosni smo što iz Novog Sada, Srpske Atine simbolično kreće ova priča ka ostalim gradovima Srbije, koji će, nadam se, slediti ovaj primer. Mi smo prepoznali značaj ove inicijative, a zahvaljujući društveno-odgovornom ponašanju kompanije „Univereksport“ širom su otvorena vrata njihovih prodavnica koje su ustupile svoje rafove i prodajna mesta za kosovske proizvode. Nije u pitanju veliki broj proizvoda, ali njihova dostupnost u Vojvodini jeste značajan korak i to prvi u nizu. Nadam se da će Novosađani sa ponosom uživati u proizvodima poput sušenog voća i vina sa KiM i da će rado posećivati „Kosmetski kutak“ u centru grada - kazao je Vučević.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?