Otvoren međunarodni horski festival "Hearts in Harmony 2017"

10:10:00 06.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Otvoren je sedmi međunarodni horski festival inkluzivnog karaktera ''Hearts in Harmony 2017", čiji su organizatori Udruženje građana ''Vera Ljubav Nada'', ŠOSO ''Milan Petrović'' i Grada Novog Sada.

Otvoren međunarodni horski festival "Hearts in Harmony 2017"

Svečano otvaranje počelo je izložbom radova ikona iz kreativne radionice dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Udruženja građana ''Vera ljubav nada'', a program se nastavio koncertom dobrodošlice ''Muzika nas sve spaja''.

Nastupili su učenici muzičkih škola – deca sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, horovi, vokalne grupe i drugi muzičari.

Otvoren međunarodni horski festival "Hearts in Harmony 2017"

Evropska horska asocijacija ''Europa Cantat'' promoviše inkluziju kao jednu od najznačajnijih evropskih vrednosti kroz svoju novu tendenciju ''Hearts in Harmony''. Reč je o evropskom projektu socijalne inkluzije tj. uključivanja marginalizovanih grupa i pojedinaca, naročito osoba sa invaliditetom u društvo.

Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu kazao je da su povezivanje ljudi, brisanje granica, prevazilaženje predrasuda, sinergija... važni činioci u kreiranju programa za poboljšanje društva.

- Ovaj festival na najlepši način pokazuje lepotu i vrednost ujedinjenog delovanja i bavi se inkluzijom u suštinskom smislu – rekao je Rožić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?