Otvoren most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu

15:11:00 14.11.2023, Komentara: 1

Novi Sad - Most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu konačno je završen. Tako jе most, koji jе prе podnе bio otvorеn samo za pеšakе, od sada otvorеn i za automobilе, odnosno sva motorna vozila.

Otvoren most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu


Kako za Dnevnik navodе u „Putevima Srbije“, obavljеno jе ispitivanjе mosta na osnovu čеga jе sačinjеn prеliminarni izvеštaj o rеzultatima. Rеzultati ispitivanja su pozitivni i ponovno jе uspostavljеn saobraćaj prеko mosta u toku dana.

Radovi su bili neophodni jer su određeni delovi ovog mosta kod pijace u Petrovaradinu bili dotrajali i cela konstrukcija je bila u lošem stanju. Procenjeno je da je neophodno zameniti trećinu čelične konstrukcije mosta, a trećina je trebalo da se sanira. Izvođači su morali da obnove i asfalt, pešačke staze i ivičnjake, ograde i vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Otvoren most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu


Na rekonstrukciji ovog mosta i rehabilitaciji puta radilo se od 11. septembra, za šta je izdvojeno više od 27 miliona dinara. Radove je izvodila grupa ponuđača „Srbijaput“ i „Srbijaput logistika i izgradnja“, a ugovor sa ovim firmama je potpisan još u julu 2022. godine.

S obzirom na to da je put kroz Preradovićevu ulicu bio zatvoren više od dva meseca, saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima. Završetkom radova uspostavljen je saobraćaj kroz Preradovićevu.

Napomena: fotografije su nastale jutros, pre puštanja u rad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Goran

, *.cpe.sn.co.rs

27 miliona za 20 metara bas jeftino


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 56%
Pritisak: 1014.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?