Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu

19:12:00 12.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Naučno-tehnološki park otvoren je danas u Novom Sadu, a tom prilikom uručeni su ugovori za prvih 20 instituta, firmi i kompanija koje će se u njega useliti. Otvaranju su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, pokrajinski premijer Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Otvoren Naučno-tehnološki park u Novom Sadu


Oni su u okviru današnjeg otvaranja najavili da će izgradnja objekta instituta BioSens biti završena za godinu dana.

Ana Brnabić opisala je Naučno-tehnološki park kao fabriku znanja i dodatih vrednosti od značaja za celu Srbiju.

- Ovde će raditi 1.000 najboljih inženjera koje imamo u Srbiji i sa nestrpljenjem čekam rezultate za našu privredu. Za godinu dana biće otvoren i Institut BioSens kao evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi - istakla je premijerka.

- Ova investicija je od velikog značaja za celu našu zemlju, jer će se u ovom prostoru stvarati proizvodi koji će u budućnosti imati višestruko veću vrednost u odnosu na vrednost investicije koju smo realizovali - rekao je Mirović.

Vučević je naglasio da je ovaj projekat zapravo projekat budućnosti, te je najavio da će Grad Novi Sad i Pokrajina do kraja godine uložiti 300 miliona dinara u izgradnju saobraćajnice na raskrsnici Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara.

- To će poboljšati ambijent oko Naučno-tehnološkog parka. Grad će takođe infrastrukturno pratiti izgradnju BioSens instituta, a za to je opredeljeno 230 miliona dinara - poručio je Vučević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
23°
Vlažnost: 65%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?