Otvoren novi studentski dom "Evropa"

17:11:00 21.11.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Novi studentski dom "Evropa", u kome će biti mesta za 350 studenata, od koji se 200 već uselilo, otvoren je juče u Novom Sadu, tačnije na Telepu.

Otvoren novi studentski dom "Evropa"

Dom je namenjen za studente Novosadskog univerziteta, koji su nastavu u osnovnoj ili srednjoj školi pohađali na mađarskom jeziku, ali i za srpske đake koji na studije u Novi Sad dolaze iz Mađarske.

Otvoren novi studentski dom "Evropa"

Predstavnici pokrajinske vlasti smatraju da je otvaranje ovakvog doma prilika da mladi, kojima je mađarski maternji jezik, ne odlaze na studije u Segedin, već da ostanu u Srbiji, kao i da je to "još jedan dokaz da se u Vojvodini gaji multikulturalnost, ali i da se brine o studentima".

Otvoren novi studentski dom "Evropa"

Idejni tvorac projekta gradnje doma “Evropa” Bela Migoi kaže da je ideja o gradnji doma stara 10 godina, a da se u njenu realizaciju krenulo pre punih osam godina.

Otvoren novi studentski dom "Evropa"

Zemljište na kom je dom sagrađen ustupila je Rimokatolička biskupija Bačka, dok je gradnju finansirala Pokrajinska vlada i država Mađarska. Vlada AP Vojvodine je preko Fonda za kapitalna ulagnaja u ovaj projekat uložila 61 milion dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Janos

, *.opera-mini.net

Multikultura ali samo za ljude koji pricaju madjarski. Sjajna definicija multikulture!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?