Otvoren Novosadski dečiji kulturni centar

17:11:00 28.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Najmlađa ustanova kulture, čiji je osnivač Grad Novi Sad - Novosadski dečiji kulturni centar juče je svečano otvoren u Radničkoj 20. Ustanova je počela sa radom u maju 2019. godine, a u svojoj praksi oslanjaće se na programe realizovane u okviru Manifestacije kulture i obrazovanja dece „Raspustilište“ koja ima tradiciju dugu preko 35 godina u gradu.

Otvoren Novosadski dečiji kulturni centar

foto: Grad Novi Sad

Na svečanom otvaranju nastupili su Hor OŠ „Petefi Šandor“ i „Mali bend Do Re Mi“.

- Ovo je investicija, pre svega u našu budućnost, u našu decu, koja će na adresi NSDKC imati moderno opremljen galerijski prostor, likovni atelje, učionice, multifunkcionalnu sportsku halu i sve ono što je neophodno da klinci imaju najbolje uslove za učenje, rad, druženje i uživanje. Adaptirano je 600 kvadratnih metara, radovi su finansirani iz budžeta Grada sa 20 miliona dinara, a izvelo ih je JKP 'Stan'. Ovo je i još jedna Kulturna stanica u gradu kao deo projekta EPK2021 - izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorka NSDKC Aleksandra Lukić istakla je da je cilj bio da deca od najmlađeg uzrasta razviju potrebu za kulturom i stvore permanentnu naviku za pohađanje kulturnih aktivnosti.

Otvoren Novosadski dečiji kulturni centar

foto: Grad Novi Sad

Adaptacija prostora za potrebe nove gradske kulturne ustanove počeli su početkom jula i od danas će u tom prostoru za decu i mlade biti organizovane brojne aktivnosti. Predviđen je program sastavljen od muzičkih i filmskih festivala, programa kulture, likovnih i dramskih radionica, dečjih izložbi, dramskog studija, pozorišnih predstava i savremenog cirkusa.

Funkcionisanje Novosadskog dečjeg kulturnog centra realizovaće se kroz dve vrste programa. Prvi je saradnja s novosadskim predškolskim ustanovama i osnovnim školama, u okviru koje će deca imati priliku da organizovano dolaze na programe, a druga su aktivnosti na koje će deca dolaziti s roditeljima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 6 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?