Otvoren prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa

17:10:00 27.10.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Prvo ograđeni prostor za istrčavanje pasa otvoren je danas na uglu Bate Brkića i Ulice Seljačkih buna.

Reč je o površini od 4000 metara kvadratnih na kojoj je posađeno oko 40 stabala platana, leske, javora, hrasta lužnjaka, jasena i lipe. Na toj lokaciji rekonstruisan je travnjak površine 525 m2, a postavljeno je šest rekvizita za igru pasa, pet klupa i česma. Postavljene su i korpe za otpatke, kao i posebne korpe za odlaganje psećeg izmeta. Površina za istrčavanje pasa u potpunosti je ograđena žičanom ogradom visine 1,30 metara.

Otvoren prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, rekao je da će do kraja godine biti otvorena još dva prostora za istrčavanje pasa, a do kraja sledeće godine biće ih ukupno deset.

Aleksandar Bogdanović, direktor JKP „Gradsko zelenilo“, najavio je da će i sledeće lokacije za istrčavanje pasa biti uređene po najvišim evropskim standardima, i to u Limanskom parku i u parku kod Železničke stanice. Takođe je rekao da je JKP „Gradsko zelenilo“ izradilo celokupan mobilijar, klupe, česme i osadilo travu i stabla.

Prema njegovim rečima vrednost svih radova na ovom lokalitetu iznosi nešto manje od dva miliona dinara.

Otvoren prvi ograđeni prostor za istrčavanje pasa

Inače, u Novom Sadu postoji 10 lokacija za istrčavanje pasa za čije održavanje je zaduženo JKP „Gradsko zelenilo“. To su prostor kod autobuske okretnice u Ulici Ive Andrića; deo Univerzitetskog parka uz Bulevar cara Lazara; Bulevar Jaše Tomića - deo parka kod železničke stanice; prostor u osovini Ulice Đorđa Nikšića Johana, udaljen 30 metara od desne ivice saobraćajne površine u UIlici Milana Ješića Ibre; deo parka na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna; prostor na uglu Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića; prostor na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara Despota Stefana; deo Omladinskog parka; u Petrovaradinu - između Bloka 8 i železničke pruge i prostor na uglu Bulevara kneza Miloša i autobuske okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Robert

, *.92.19-178.static.isp.telekom.rs

Ovo je super ideja ali ima nedostataka i to mnogo, počevši od toga da je trebalo ograditi jedan mali deo i za male kerove. Ovde kad puste velike kerove, ljudi sa malim psima ne mogu da uđu. Drugo nigde nema slivnika, sva voda iz slavine ide po tom betonu i non stop je tu vlažno i blatnjavo. Treće, LAŽU da je travnjak rekonstruisan, samo se prošertajte tuda i videćete da u opšte nije renoviran, čak je i ostala neka zemlja koju su nabacali radnici i četvrto ali možda i najmanje bitno....preterali su sa sadnicama, slažem se da treba biti što više zelenila ali unutar kruga koji je oko 500m2 sad kad su posadili previše zelenila ima možda 300m2 slobodno za istrčavanje.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?