Otvoren rekonstruisani pristan na Beogradskom keju

17:05:00 23.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Na Beogradskoj keju danas je svečano otvoren rekonstruisani rečni putnički terminal. Terminal je obnovila kompanija DP World Novi Sad, u čijem vlasništvu je luka Novi Sad. Rekonsturkcija putničkog terminala počela je u martu ove godine i u njegovu obnovu uloženo je 500 000 evra. Putnički terminal opremljen je mnogobrojnim sadržajima i potrebnom opremom za prihvat svih vrsta brodova.

Otvoren rekonstruisani pristan na Beogradskom keju


Svečanom otvaranju prisustvovali su, između ostalih, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu.

Zvanice su na događaj stigle brodom „Albatros“ koji je ujedno bio i prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal. U pitanju je brod-pušer iz flote DP World Novi Sad koji na brz, bezbedan i efikasan način dovodi i odvodi barže za utovar robe u i iz luke Novi Sad.

- Pripremamo se da, posle korone, vratimo grad u redovan ritam života i ovaj modernizovani pristan na Keju je nagoveštaj da ćemo uskoro ovde videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da uživaju u našem gradu i državi. Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde, a oni će u Novom Sadu uložiti 35 miliona evra, kako bi poboljšali kapacitet luke, i da bi se više robe izvozilo i uvozilo preko našeg grada. To je društveno odgovorna kompanija koja podržava sportske klubove, a želi i da bude partner u projektu Novi Sad Evropska prestonica kulture – naglasio je Vučević.

Kako je rekao ministar Momirović, Novi Sad će tek dobiti svoje nove obrise kada budu izgrađeni novi mostovi i brza pruga.

Generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu najavio je da ta kompanija planira da od novosadske luke stvori jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava.

- Luka će nas povezati sa Evropom i svetom, nudeći ogromne društveno-ekonomske koristi – zaključio je Klaudio Negreanu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 8° - 24° Pretežno sunčano
Pon 9° - 22° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?