Otvoren Sentandrejski bulevar

16:07:00 06.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Radovi na izgradnji nove saobraćajnice bulevarskog tipa, na potezu od kružne raskrsnice sa Primorskom ulicom do Velebitske ulice u dužini od 1.380 metara su okončani. Vrednost radova je iznosila 702.237.882 dinara, a finansirali su ih zajedničkim sredstvima Grad Novi Sad i AP Vojvodina sa učešćem od po 35%, kao i JP „Putevi Srbije“ koje je učestvovalo sa 30% u finansiranju.

Otvoren Sentandrejski bulevar

foto: Grad Novi Sad



Na otvaranju završenog bulevara bili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

- Ovo je treći bulevar koji otvaramo, a radimo još tri bulevara u Novom Sadu. Sada imamo zaista daleko lakšu situaciju pošto sarađujemo i sa pokrajinskom i republičkom vladom sa lakoćom, i danas se u Novom Sadu ne raspravlja šta je čija nadležnost, nego se zbrajamo i ujedinjujemo oko najvažnijih projekata. Meni je srce puno, jer od danas Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje nisu „neki delovi grada preko kanala“, nego postaju jedan potpuno novi, moderan deo grada, obogaćen novim sadržajima – kazao je Vučević i dodao da će uskoro nastaviti izgradnju deonice od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta, po okončanju imovinsko-pravnih odnosa.

Otvoren Sentandrejski bulevar

foto: Grad Novi Sad



- Jedan most preko kanala smo rekonstruisali, a jedan novi ćemo izgraditi, tzv. most blizanac i krećemo u izgradnju vrtića u Orahovoj ulici. Takođe, u ovom delu grada radi se na kanalizaciji, javnoj rasveti, asfaltiranju ulica, izgradnji nove kulturne stanice na Slanoj bari, a iz Sentandrejskog puta sada možemo da širimo infrastrukturu svuda na bočne ulice – dodao je Vučević.

Ministarka Mihajlović je najavila da će Novi Sad biti još lepši nakon njegovog ozelenjavanja za koje je obezbeđen 21 milion dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da će po uzoru na ovaj zajednički posao vezan za Sentandrejski put, biti mnogo novih projekata, i to da će u septembru biti otvorena nova, moderna Centralna kuhinja za Predškolsku ustanovu, da će u oktobru biti pušten u funkciju jedan deo Naučno-tehnološkog parka koji će koristiti FTN, zatim da će u novembru biti završena zgrada Radio-televizije Vojvodine, a u decembru će početi radovi na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine.

Otvoren Sentandrejski bulevar

foto: Pokrajinska vlada



Sentandrejski put je put višeg ranga - državni put II A reda, a njegovim proširenjem će se regulisati saobraćajne gužve na tranzitnom pravcu u grad, kao i u lokalnom saobraćaju. Takođe, ova investicija doprinosi kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u tom delu grada i postiže se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje. U pitanju su dve kolovozne trake, širine po sedam metara sa po dve saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom, pešačkim i biciklističkim stazama obostrano, kao i parking mestima, gde to prostorna ograničenja dozvoljavaju. Prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža, postavljena su tri semafora i novo javno osvetljenje.

Za deonicu Sentandrejskog puta od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta dužine od 850 metara u toku je inovacija postojeće tehničke dokumentacije i rešavanje imovinsko - pravnih odnosa za tu deonicu, i to za izgradnju saobraćajnih površina, vodovoda, kanalizacije, atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja.

Inače, završetkom ovih radova danas od 14 časova autobusi na linijama 1 i 35 ponovo saobraćaju redovnom trasom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?