Otvoren XII međunarodni mačevalački turnir

18:05:00 07.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je otvoren 121. međunarodni turnir u sportskom mačevanju "Trofej Novog Sada".

Otvoren XII međunarodni mačevalački turnir

Turnir za pionire, kadete, seniore i veterane, u disciplinama mač, floret i sablja, održava se danas i sutra u sali OŠ "Prva vojvođanska brigada". To je najmasovniji mačevalački turnir u našoj zemlji, koji je prošle godine postavio rekord po broju takmičara. Budući da je turnir ušao na rang listu Evropske mačevalačke konfederacije, jedan od sedam takvih turnira u Evropi, ove godine je taj rekord oboren.

Današnji turnir otvorio je Aleksandar Petrović, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada, koji je kazao da je Novi Sad grad srdačnih i gostoljubivih ljudi, koji će mačevaoce dočekati raširenih ruku i širokog srca.

Otvoren XII međunarodni mačevalački turnir

- Svim takmičarima, iz deset zemalja sveta, pre svega želim dobrodošlicu u Novi Sad, da u fer nadmetanjima pobede najbolji, a pobednici su već svi koji su odlučili da ova dva dana provedu u našem gradu, i da nas sledeće godine ponovo posete na 13. „Trofeju Novog Sada“ – rekao je Petrović.

Inače, Novi Sad se pre dva meseca pokazao kao odličan organizator Evropskog prvenstva u mačevanju za juniore i kadete, kada se takmičilo više od 1.000 mačevalaca.



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?