Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, stižu prvi pacijenti

12:09:00 02.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U prisustvu visokih državnih, pokrajinskih i gradskih funkcionera, danas je otvorena privremena kovid bolnica na Mišeluku. Izgradnja i opremanje ove bolnice - koja bi, nakon okončanja pandemije koronavirusa, trebalo da postane gradska bolnica - koštalo je više od osam milijardi dinara. Izgradnja kovid bolnice počela je 28. aprila.

Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, stižu prvi pacijenti


Samom otvaranju prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je jutros da će prvi pacijenti nove kovid bolnice biti oni koji su sada hospitalizovani u KCV-u i da će oni biti transportovani u nju u popodnevnim satima. Što se tiče zdravstvenih radnika, ona za RTS kaže da ih ima dovoljno da pokriju kapacitete nove bolnice.

- KCV je preuzeo sve i preuzeće sve da ova bolnica radi punim kapacitetom, i da bude obezbeđen kadar - ističe ona i dodaje da je ideja da u početku rad započnu najiskusniji specijalisti, koji su u prethodnih godinu dana lečili kovid pacijente, uz istovremenu edukaciju novih kadrova.

Otvorena kovid bolnica na Mišeluku, stižu prvi pacijenti


Bolnica se prostire na 19.500 kvadratnih metara, ima tri glavna objekta – intenzivnu i poluintenzivnu negu i dijagnostički centar. Stokićeva navodi da će nova bolnica imati 616 postelja, od toga 212 koje će obuhvatiti jedinicu intenzivne terapije i 404 postelja koje će pripadati kategoriji poluintenzivne terapije. Biće udvostručeni bolnički kapaciteti u celoj pokrajini.

Za razliku od drugih kovid bolnica, kako je istakla, imaće i jedinstvenu banku krvi.

Foto: Pokrajinska vlada


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?