Otvorena nova stanica "NS bike" sistema

19:04:00 21.04.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Još jedna, 12. po redu, biciklistička stanica "NS bike" sistema, otvorena je danas na uglu Ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića.

Otvorena nova stanica "NS bike" sistema

U JKP "Parking servis" kažu da je afirmisanje vožnje biciklima u direktnoj vezi sa očuvanjem prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu.

Stevan Lugonja, direktor "Parking servisa", rekao je da je u poslednje četiri godine ovo sedma biciklistička stanica.

"Time smo obogatili 'NS bike' sistem i doveli ga na jedan nivo, na kome on predstavlja ozbiljan sistem alternativnog prevoza u našem gradu. I ova stanica je automatizovana i pod video nadzorom, što podiže nivo bezbednosti. Ovo je šesta sezona ovakvog načina prevoza, a naši podaci govore da smo sve bolji i da je 'NS bike' sistem veoma prihvaćen od naših sugrađana", rekao je Lugonja.

Otvorena nova stanica "NS bike" sistema

On dodaje da je prošla sezona bila uspešna, sa više od 27.000 iznajmljivanja, a za sedam dana ove sezone bilo je već 300 iznajmljivanja.

"NS bike" stanice nalaze se na Štrandu, kod Spensa, na Bulevaru Jovana Dučića kod "Rodića", u Preradovićevoj ulici kod pošte, kod Železničke stanice, ispred Srpskog narodnog pozorišta, u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, na Detelinari kod "ABC centra", kod Doma zdravlja na Limanu III, na Limanu III kod NIS-a, na Beogradskom keju i poslednja otvorena na uglu Ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića.

Iznajmljivanje na sat vremena košta 20 dinara, a ceo dan je 100 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?