Otvorena nova zgrada Studentskog kulturnog centra

07:04:00 24.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Nova zgrada Studentskog kulturnog centra otvorena je sinoć, a ujedno je počela i manifestacija „P(r)oleće” koja će trajati do subote, 27. aprila.

Otvorena nova zgrada Studentskog kulturnog centra


Večeras od 19 časova biće održana promocija muzičkog izdanja „Novosadska rok kultura/ Novi talas 1981-1982”, koji je objavio Studentski kulturni centar u martu ove godine, a sutra u isto vreme promocija knjige Milorada Milinkovića. Izložba studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu biće otvorena u petak u 19 časova, dok će poslednjeg dana, u subotu u sali „Programski pogon“, od 20 časova, nastupiće Konstrakta i bend „Zemlja gruva”.

Ulaz je besplatan za sve programe, a za koncerte u subotu obavezna je rezervacija u na skcnovisad@gmail.com

Prostorije SKC-a nalaze se u sklopu Univerziteta u Novom Sadu u Ulici Vladimira Perića Valtera broj 5.

Reč je o objektu površine od gotovo 3.500 kvadratnih metara,koji je u potpunosti finansirala Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. U potpunosti je opremljen za realizaciju kulturnih i umetničkih programa i ima multifunkcionalnu koncertnu salu sa 200 mesta za sedenje i 1.000 mesta za publiku koja će koncerte pratiti stojeći, izložbenu galeriju, kao i deo namenjen studentskim organizacijama.

Inače, Studentski kulturni centar u Novom Sadu, čiji je osnivač AP Vojvodina, organizuje različite programe radi podsticanja kulturnog, umetničkog i naučnog stvaralaštva studenata. Jedna od važnijih oblasti delovanja jeste produkcija scenskog programa i pozorišnih predstava, štampanih i muzičkih izdanja, organizacija koncerata, izložbi, muzičkih, filmskih i strip festivala i drugih programa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 13° - 22° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?