Otvorena prva parking mesta za trudnice

14:11:00 02.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prva parking mesta za trudnice otvorena su danas na parkingu ispred svih ulaza u BIG šoping centar.

Otvorena prva parking mesta za trudnice

Inicijativu za parking mesta za trudnice pokrenulo je Udruženje "Mamin san" iz Beograda, pre dva meseca. Oni su anketirali 600 trudnica, od kojih je čak 96 odsto reklo da je neophodno uvesti parking mesta rezervisana za trudnice. U Novom Sadu su tu ideju podržali Grad Novi Sad i organizacija "Mamarijum".

Prva parking mesta za trudnice podržala je i poznata glumica Jovana Balašević.

"Drago mi je da su trudnice konačno dobile svoja parking mesta i nadam se da će ih ubuduće biti još više širom grada. Trudnice treba da tretiramo kao zaštićenu vrstu i da im ukažemo svu brigu i pažnju, jer one to svakako i zaslužuju", smatra ona.

Otvorena prva parking mesta za trudnice

Dunja Stajić, predstavnica organizacije "Mamarijum", rekla je da trudnoća nije bolest, ali svakako ima svoje tegobe, kao i fizičke izazove koje trudnica treba da prebrodi.

"Omogućavajući im da se makar jedan stresni faktor iz svakodnevnog života eliminiše, uz manje napora i stresa u saobraćaju, nas vodi korak dalje ka društvu i okruženju koje želimo da izgradimo. U ime novosadskih trudnica i majki još jednom se zahvaljujemo svima odgovornima za ovu lepu i uspešnu akciju koja nas vodi u dalje olakšanje svakodnevnih izazova roditeljstva", rekla je Stajić.

Otvaranjem prvih parking mesta za trudnice ispred BIG šoping centra poslata je poruka podrške svim trudnicama, ali ujedno i apel drugim institucijama da rezervišu parking mesta za trudnice kako bi im tim gestom olakšali svakodnevnicu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?