Otvoreno konzularno predstavništvo Mađarske u Novom Sadu

12:10:00 16.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Konzularno predstavništvo Mađarske, sa nadležnošću za Južnobački, Srednjobački, Severnobački i Sremski upravni okrug otvoreno je juče u Novom Sadu. Za počasnog konzula je imenovan i postavljen novosadski advokat Arpad Zavarko.

Otvoreno konzularno predstavništvo Mađarske u Novom Sadu


Zavarko je na otvaranju konzulata rekao da će „prioritetni zadatak danas otvorenog konzularnog predstavništva biti dodatno unapređenje već izuzetnih mađarsko-srpskih ekonomskih odnosa“.

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter kazao je da će Zavarko svojim kompetencijama i iskustvom doprineti kreiranju novih mogućnosti za saradnju Srbije i Mađarske.

- Istorijski posmatrano, odnosi izmedju Mađarske i Srbije su na najvišem nivou kako u diplomatskom, tako i u ekonomskom, kao i u društveno-socijalnom smislu. Brojni bilateralni susreti zvaničnika dveju država i zajedničke sednice vlada pokazatelj su kvalitetne saradnje od koje obe države, njihovi građani i privreda imaju samo korist. Otvaranje ovog konzularnog predstavništva još jedan je doprinos toj saradnji - rekao je Pinter.

Dodao je da očekuje da ovo konzularno predstavništvo ne bude samo „simbolika dobrih odnosa“, već da ima proaktivnu ulogu u povezivanju dva naroda i privrede.

Sedište konzularnog predstavništva se nalazi u Novom Sadu u Ulici Polita Desančića 1/1, otvoreno je od 9.00 do 12.00 časova radnim danima, a broj telefona je 021/457-560.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 6 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?