Ove godine 128 požara u Novom Sadu

13:02:00 17.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Od početka godine na teritoriji grada Novog Sada bilo je 128 požara, što je gotovo tri požara dnevno. Komandant vatrogasno spasilačke brigade Stojan Milovac kaže da to nije preko uobičajenog broja za ovo doba godine.

Ove godine 128 požara u Novom Sadu


- Vatrogasna brigada imala je od početka godine 293 intervencije od čega je bilo 220 požara. Na teritoriji grada Novog Sada bila je 171 intervencija, od čega 128 požara - rekao je Milovac za TV Prva.

On je istakao da je uzrok požara najčešće ljudski nemar i nepažnja i da je bitno znati da su požari realnost i dešavaju se.

Milovac je apelovao da se preduzmu preventivne mere i obrati pažnja kako se loži i dogrevaju prostorije. Naglasio je da je bitno da uređaji za grejanje budu pregledani, servisirani i da ne budu ostavljeni bez nadzora.

On je ocenio da su slabo održavani dimovodni kanali - dimnjaci, razlog brojnih požara i naglasio da ih treba blagovremeno održavati kako bi se sprečilo da do požara dođe.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?