Ove godine 1.283 manje krivičnih dela nego 2014. godine

12:12:00 30.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Policijska stanica na Novom naselju trebalo bi da počne s radom do kraja februara 2016. godine, a ukupan broj krivičnih dela (11.154) manji je ove godine za više od deset odsto u odnosu na lane (12.437), dok je povećan postotak njihovih rasvetljavanja.

Ove godine 1.283 manje krivičnih dela nego 2014. godine

To kaže Siniša Radaković, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu. On napominje da je policijska stanica na Novom naselju jedno od pitanja koje muči Pollicijsku upravu, ali i građane.

"Radovi su u toku i imamo obećanje da će biti završeni do kraja januara ili početka februara. Čim ovi radovi budu završeni mi ćemo u najkraćem mogućem roku, okvirno za oko 15 dana, moći da uselimo policijske službenike i ispostava će početi sa radom", rekao je Radaković.

On je u intervjuu za 021 rekao i da je zadovoljan stepenom bezbednosti u gradu i da su skoro sva najteža krivična dela u 2015. godini rešena.

"Smanjen je broj najtežih dela, kao što su ubistva i teška ubistva i sva su rasvetljena. Ova konstatacija odnosi se i na teško ubistvo iz septembra u Veterniku. Očekujemo da počinioci u najskorije vreme budu privedeni pravdi. Podsetiću vas da da smo u maju rasvetlili i teško ubistvo počinjeno na području Bačke Palanke, pre ravno 13 godina. Ostalo je još da se razreši pokušaj ubistva, koji se desio u februaru u Sremskoj Kamenici nad meštankom I.B.", naveo je Radaković.

Šef novosadske policije je još napomenuo da je u 2016. godini prioritet policije borba protiv organizovanog kriminala.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?