Ove godine bez vatrometa za Novu godinu u režiji Grada Novog Sada

16:12:00 08.12.2023, Komentara: 1

Novi Sad – Grad Novi Sad ove godine neće prirediti novogodišnji vatromet ni 31. decembra, ni 13. januara. To je za 021.rs potvrdio gradonačelnik Milan Đurić nakon predloga Građanskog pokreta Bravo i Udruženja za zaštitu životinja SPANS da Novi Sad dva i po miliona dinara planiranih za ovaj trošak prebaci za potrebe napuštenih životinja.

Ove godine bez vatrometa za Novu godinu u režiji Grada Novog Sada


Đurić nije objasnio da li će novac koji je opredeljen za vatromet biti preusmeren.

Kako je objasnio, Novi Sad od 2017. godine u okviru Evropske prestonice kulture obeležava dve Nove godine, a vatrometa nema i neće ga ni biti.

- Neće biti vatrometa i nema ga, nevezano od inicijativa. Mi smo i vatromet za Srpsku Novu godinu ukinuli još 2017. godine. Ovo što imamo kao vatromete su sada samo neki privatni aranžmani na koje ne možemo da utičemo. Da ponovim, neće biti vatrometa i ne znam da ima novca za to. Ako postoji nešto, treba pitati EPK, a ponavljam vatrometa neće biti - naveo je Đurić u izjavi za 021.rs.

Iz EPK-a do sada nisu oglašavali povodom zahteva Bravo i SPANS-a, a tender za kupovinu vatrometa u vrednosti od dva i po miliona dinara, iako je rok za dostavljanje ponuda bio 27. novembra, još nije završen ili otkazan.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

MIONA

, *.cpe.sn.co.rs

HVALA, DRAGOM BOGU! DOSTA JE PUCNJAVE I VATROMETA SVAKO VECE! ODVRATNO JE STO SE ZA BADNJE VECE. TOLIKO PUCA, TAKO SE NIGDE U SVETU NE DOCEKUJE BOZIC!DIVLJACKI I PRIMIFIVNO!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1007.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?