Ove godine u Novom Sadu više od 200 aktivnih gradilišta

17:01:00 14.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Ove godine u Novom Sadu biće aktivno 205 gradilišta stambene novogradnje, pod uslovom da se nastave povoljni faktori koji su doveli do trenda linearnog rasta u ovom sektoru, procenjuje portal Gradnja.rs.

Ove godine u Novom Sadu više od 200 aktivnih gradilišta


Portal navodi da je nesporna intenzivna građevinska aktivnost na prostoru Novog Sada, čemu svedoče 102 započeta gradilišta sa oko 4.200 stanova u 2019. godini.

- U 2019. godini zabeležili smo i mapirali ukupno 200 aktivnih gradilišta stambene novogradnje, od toga je 98 aktivno iz prethodnih građevinskih sezona, a 102 su započeta tokom 2019. godine - navodi se u analizi.

Prosečan broj stanova po zgradi je 37, što je više u odnosu na 2018. godinu.

Prema procenama portala Gradnja.rs, u Novom Sadu je prošle godine bilo oko 7.500 stanova u izgradnji, sa napomenom da su imali u vidu faznu izgradnju pojedinih kompleksa, te su u tom slučaju uzimali u obzir samo aktuelan broj stanova u izgradnji. Autor analize ukazuje da i ove procene verovatno nisu potpuno merodavne jer ne treba zaboraviti da se radovi na pojedinim velikim gradilištima izvode već četvrtu građevinsku sezonu zaredom. U svakom slučaju, ističe se neosporna intenzivna građevinska aktivnost na prostoru Novog Sada.

Godinu 2019. u Novom Sadu obeležili su radovi na saobraćajnoj infrastrukturi. U samoj završnici su i kapitalni projekti poput Naučno-tehnološkog parka, nove zgrade Radio-televizije Vojvodine i Muzičko-baletske škole. Međutim, izostala je izgradnja mnogih kapitalnih objekata kao što je Palata pravde, Naučni Institut BioSens, novi gradski stadion i Klinički centar Vojvodine, pa se u tom pogledu ništa novo nije dešavalo, ocenjuje se u tekstu.

Opširnije možete pročitati OVDE.


Izvor: Gradnja.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?