Ovo su kandidati za Februarsku nagradu

20:01:00 14.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Utvrđena je lista kandidata za Februarsku nagradu za 2016. godinu. Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i u inostranstvu prihvatila je deset inicijativa za to visoko gradsko priznanje.

Ovo su kandidati za Februarsku nagraduNekadašnji gradonačelnik Jovan Dejanović prošlogodišnji je dobitnik Februarske nagrade.

Među kandidatima su: profesor emeritus u penziji Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dr Branka Lazić, koju je predložio Centar za promociju i edukaciju Organska bašta Beograd, slikar i grafičar iz Novog Sada Petar Ćurčić koga je predložila Grupa građana, direktor folklornog udruženja “Veliko kolo” iz Veternika, Milan Veselinović, kao predlog Dušice Družetić, književnik i vajar Radovan Ždrale koga je predložila direktorica OŠ “Nikola Tesla” iz Banatskog Karađorđeva Angelina Majković, inovator Mile Plavšić kao predlog mr Boška Brzića i predsednika M3 “Kać” Uroša Lončara, zatim redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Dragan Munitlak, koga je predložio Crveni krst Novog Sada - Gradska organizacija i Društvo novinara Vojvodine, atletičarka Ivana Španović, koju je predložio AK “Vojvodina”, prof. dr Dejan Mikavica, koga je predložilo Društvo novinara Vojvodine, diplomirani inženjer tehnologije Vesna Odanović, koju je predložio Novosadski ekološki centar, i magistar književnih nauka Boško Brzić, koga je predložio Vladimir Cvejin Spremo.

Članovi komisije će na sledećoj sednici predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč će dati odbornici Skupštine grada Novog Sada.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?