Ovog vikenda „Bazar solidarnosti“ za pomoć NURDOR-u i deci oboleloj od raka

17:05:00 26.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR ovog vikenda, 27. i 28. maja, organizuje Bazar solidarnosti. Bazar će biti održan u Roditeljskoj kući u Preradovićevoj ulici 138, u Petrovaradinu, a povodom 10. godišnjice njenog postojanja.

Ovog vikenda „Bazar solidarnosti“ za pomoć NURDOR-u i deci oboleloj od raka


Roditeljska kuća u Petrovaradinu namenjena je za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovih porodica. To je prvi objekat ovakve namene u Vojvodini, a nastao je kao plod saradnje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Zadužbine porodice Kostić i NURDOR-a.

Bazar solidarnosti namenjen je svima, od najmlađih do najstarijih Novosađana i gostiju. Gosti svojim donacijama i simboličnom kupovinom predmeta koji će biti izloženi na Bazaru mogu umnogome da pomognu radu NURDOR-a.

Sva sredstva koja budu prikupljena kroz Bazar solidarnosti biće namenjena jednom od najvećih projekata NURDOR-a do sada, a to je nova Roditeljska kuća u Beogradu. Ovaj novi objekat od blizu 700 kvadratnih metara trenutno prolazi kroz rekonstrukciju i kada ona bude završena moći će da primi 12 dece obolele od malignih bolesti sa svojim roditeljima.

- Na ovaj način moći ćemo da pokrijemo potrebe za smeštajnim kapacitetima porodica koje dolaze iz svih krajeva Srbije u Beograd na lečenje. Ovo je zajednička borba svih nas i potrebna nam je podrška i zato se nadamo da se vidimo u subotu i nedelju - navode u NURDOR-u.

Bazar solidarnosti trajaće od 12h do 18h.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?