Ovog vikenda Fruškogorski maraton, izmena saobraćaja od sutra, za učesnike obezbeđeni vanredni autobusi

17:04:00 20.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila. Učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet netakmičarskog karaktera.

Ovog vikenda Fruškogorski maraton, izmena saobraćaja od sutra, za učesnike obezbeđeni vanredni autobusi


Start je zakazan za 9 časova na Popovici.

Očekuje se nekoliko hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

JGSP „Novi Sad“ je najavio da će u subotu i nedelju organizovati vanredni prevoz za učesnike Fruškogorskog maratona. Za ove vanredne polaske neće važiti pretplatne karte i bilo kakve povlastice, a cena karte u jednom pravcu će biti 65 dinara.

Autobusi će biti vidno obeleženi plakatima '“FRUŠKOGORSKI MARATON'“.

Karte za prevoz do Popovice moći će da se kupe u autobusu na platou ispred Železničke stanice, u „pokretnoj“ blagajni kod Limanskog parka, kao i kod vozača u vozilu.

U povratku sa Popovice karte će se prodavati u obeleženom minibusu, postavljenom kod privremene okretnice na raskrsnici Fruškogorskog puta i Majdanske ulice.

- Kako bi se saobraćaj što efikasnije odvijao, molimo putnike da kupuju vozne karte na privremenim prodajnim mestima (van autobusa) i da pripreme tačan iznos novca za kartu, te da ne čekaju zadnji momenat za prevoz do Popovice – navodi GSP.

Vanredni autobuski prevoz

U subotu, 22. aprila, od 05.45 do 10 časova (po potrebi) biće organizovan vanredni prevoz iz Novog Sada za Popovicu sa dva terminala:

- Železnička stanica, polazno autobusko stajalište linija 71-74. Prijem putnika obavljaće se i na autobuskom stajalištima kod Mosta slobode, u centru Sremske Kamenice (opciono i na okretnici Vojinovo, ukoliko bude mesta u vozilima).

- Bulevar oslobođenja, autobusko stajalište Most slobode/Limanski park. Autobusi će obavljati prijem putnika i na stajalištu u centru Sremske Kamenice (opciono i na okretnici Vojinovo, ukoliko bude mesta u vozilima)

Povratak sa Popovice (od Majdanske ulice do Železničke stanice) biće organizovan u subotu po završetku maratona do 22 sata (poslednji polazak je u ponoć). Stajališta sa Popovice do Železničke stanice su sledeća: Popovica, okretnica Vojinovo, centar Sremske Kamenice, redovna stajališta na Bulevaru oslobođenja.

Organizovan vanredan prevoz učesnika maratona biće organizovan i u nedelju, 23. aprila. Polasci od Železničke stanice do Popovice su u 10 i 10.40 časova, dok je povratak za Novi Sad u 15 časova.


Izmenjen režim saobraćaja, skraćena linija busa 74

Zbog održavanja maratona, od petka, 21. do nedelje, 23. aprila biće izmenjen režim saobraćaja.

Od petka 21. aprila od 12 časova, do nedelje 23. aprila do 20 časova biće zabranjen saobraćaj i parkiranje motornih vozila u delu puta Sremska Kamenica - Popovica, od odvajanja Majdanske ulice do autobuske okretnice na Popovici.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja se ne odnosi na prioritetna vozila, vozila stanara, vozila učesnika maratona i službena vozila maratona.

U subotu, 22. aprila od 6.30 časova do 14 časova biće zabranjen saobraćaj i parkiranje motornih vozila na Fruškogorskom putu u Sremskoj Kamenici, od raskrsnice ovog puta i obilaznice oko Sremske Kamenice do Majdanske ulice na Popovici, i privremeno zabranjen saobraćaj na putu za Popovicu, kod Mošine vile.

Zabrana zaustavljanja i parkiranja se ne odnosi na vozila GSP-a, autobuse i kombi vozila učesnika maratona, vozila stanara, prioritetna vozila i službena vozila maratona.

U subotu, 22. aprila, od 06.30 do 14.30 časova (opciono do 22 časa, u zavisnosti od prohodnosti puta) privremeno će biti skraćena trasa linije broj 74 Novi Sad-Popovica.

Polasci iz Novog Sada saobraćaće do raskrsnice Fruškogorski put/Majdanska ulica, odakle će po redu vožnje biti i obavljani polasci za Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?